Hero Image

Praktikprogram

Få värdefulla insikter och arbetslivserfarenhet inom ditt drömyrke med praktik!

SidePhoto

Vad erbjuder vi?

Praktikprogrammet erbjuder studenter och nyligen examinerade med alla sorters akademisk bakgrund globala praktikmöjligheter.

WorksFirstPhoto

Vad förväntas av en praktikant?

processImagePath
Aktivt deltagande

Praktikanten förväntas aktivt delta i arbetsuppgifter och projekt. Det innebär att de bör vara engagerade, initiativrika och villiga att ta ansvar för sina uppgifter.

processImagePath
Lärande och utveckling

Praktikanten förväntas vara öppen för att lära sig och utvecklas. Det inkluderar att ta till sig feedback och sträva efter att förbättra sina färdigheter och kunskaper.

processImagePath
Samarbetsvillig

Praktikanten förväntas kunna samarbeta effektivt med andra. Detta kan inkludera att delta i möten, kommunicera klart och vara positivt bidragande till teamet.

processImagePath
Sekretess och förtroende

Praktikanten förväntas respektera sekretessavtal och hantera företagets information med högsta integritet. Detta är särskilt viktigt vid tillgång till känslig information.

processImagePath
Punktlig och pålitlig

Praktikanten förväntas vara punktlig och pålitlig när det gäller arbetsdagens schema och uppgifter. Att följa deadlines och komma i tid är avgörande.

processImagePath
Följa företagets policy

Praktikanten förväntas följa företagets regler och policyer, inklusive arbetsplatsens kultur, etik och säkerhetsföreskrifter.

Bli en del av en gemenskap som hjälper varandra att nå drömjobben!

Hitta andra som redan har gått vägen och lär dig av deras bästa tips samt största snedsteg.

SideImage

Vanliga frågor

Vilka uppgifter och ansvar kommer jag att ha under praktiken?

Under praktiken kommer du att utföra arbetsuppgifter inom ditt utbildningsområde och stödja ditt team. Du kan förvänta dig att lära dig nya färdigheter, arbeta på projekt och rapportera din utveckling till din handledare. Samarbetet och kommunikationen med kollegor är också viktiga.

Vilka förväntningar har arbetsgivaren på min prestation under praktiken?

Arbetsgivaren förväntar sig vanligtvis att du tar initiativ, är engagerad och visar en vilja att lära dig och bidra till teamet. De ser ofta efter positiv attityd, god kommunikationsförmåga och förmågan att anpassa sig till arbetsmiljön.

Hur kommer min prestation att utvärderas?

Under din praktik kommer de titta på hur bra du gör ditt arbete, om du tar egna initiativ och är engagerad. De kollar även hur bra du samarbetar med andra, om du kan lösa problem och hur snabbt du lär dig. Vårt tips är att prata med din handledare och fråga hur du kan få ut det mesta och göra ditt bästa under praktiken.

Finns det möjlighet att få jobb efter praktik?

Möjligheten att få anställning efter praktiken beror på flera faktorer. Din prestation under praktiken och om det finns behov av det. Det är viktigt att göra ett bra intryck och visa ditt värde under din praktik, du kan även säga att du är intresserad av att få jobba där (under sommaren, helgerna eller efter skolan) för att öka chanserna.

Hur har jag kontakt med min handledare?

Kontakten med din handledare kan variera beroende på var du har praktik. Prata med din handledare första dagen och fråga. Tillsammans kommer ni fram till vilket sätt som passar er båda!

Ansök om praktikplats!

Låter detta som något för dig? Tveka inte på att skicka in en ansökan!

Dags att ladda ner Digital SYV?

Låter det här som appen för dig? Skanna QR-koden med din mobil och få den till din telefon!

qrcode

Skanna mig för att ladda ner appen!

Ladda ner appen!

Låter det här som appen för dig? Skanna QR-koden med din mobil och få den till din telefon!

googlelogoapplelogo
ScanImage